naar top
Menu
Logo Print

ProMinent installeert eerste BWR-systeem in Luxemburg

De besparingsreferentie voor zwembaden
magazine

Een tijdje terug installeerde ProMinent haar eerste Backwash Water Recycling-installatie in Luxemburg, meer bepaald in een openbaar zwembad van Esch-sur-Alzette. De op een na grootste stad van het land heeft zich bepaalde objectieven gesteld inzake duurzaamheid en energiebesparing, en daar past het BWR-systeem perfect in.

"De terugspoelwaterbehandelingsinstallatie moet toelaten om 60 à 70% van het zwembad- en spoelwater efficiënt te behandelen, om vervolgens opnieuw in het zwembad terug te brengen", vertelt Sébastien Koch van ingenieursbureau Betic.

"Een ander voordeel is dat het water reeds is opgewarmd, en tijdens de behandeling slechts minimaal afkoelt", meent Jeannot Behm, chef van het ecologisch kantoor van de stad.

De besparingen situeren zich zowel op het vlak van water- als gasverbruik. Door het BWR-systeem kan jaarlijks 7.000 m³ water en 16.000 m³ gas worden bespaard. ProMinent hoopt zo de basis te hebben gelegd als referentieproject voor potentiële besparing bij andere openbare zwembaden.

PROMINENT

PROMINENT

+3223914280
-