naar top
Menu
Logo Print

Xylem ontvangt Voka Charter voor Duurzaam Ondernemen

Gevolg van maatschappelijke inzet en duurzaamheidsbeleid
magazine

Xylem Water Solutions België heeft op 20 juni één van de acht Voka Charters voor Duurzaam Ondernemen (VCDO) in ontvangst mogen nemen op de heilige weide van Rock Werchter. Daarmee is Xylem één van de acht Vlaams-Brabantse ondernemingen, die het afgelopen jaar aan minstens tien van de zeventien 'Sustainable Development Goals' hebben gewerkt.

“Bij Xylem zetten wij technologie in ter bevordering van slim gebruik van water. Duurzaamheid speelt bij ons een centrale en actieve rol", aldus Thomas Jansen, Manager Operations en MVO-teamlid. “Om die reden heeft Xylem samen met VOKA Vlaams Brabant een plan gemaakt gericht op duurzaam ondernemen.”

Voor 2018 engageert Xylem zich opnieuw tot het ondernemen van minimaal 10 acties rond de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties, met minimaal één actie binnen elke van de 5 P’s: People, Prosperity, Planet, Peace, Partnership. De doelstellingen voor Xylem zijn onder andere het hanteren van een duurzaam aankoopbeleid, het vergroten van de bewustwording onder interne en externe stakeholders en een bijdrage leveren aan de biodiversiteit op het bedrijventerrein.

Tom Van Den Bosschelle, Sales Manager en MVO-teamlid over het charter: “We zijn trots op het behalen van het charter, maar zien dat onze mensen elke dag op een duurzame manier zaken doen is misschien nog wel de mooiste prestatie!”

ITT WATER & WASTEWATER BELGIUM

ITT WATER & WASTEWATER BELGIUM

+3227209010
-