naar top
Menu
Logo Print

Kärcher Belux helpt HTC

Nieuw station voor tank cleaning in haven van Antwerpen
magazine

HTC, specialist in tank cleaning en behandeling van industrieel afvalwater, besliste vanwege een ontoereikend geworden capaciteit van de cleaningsite aan de Scheldelaan in de Antwerpse haven tot de bouw van een tweede basis voor tankcleaning over te gaan. Kärcher Belux verzorgde de levering en installatie.
De nieuwe site, ‘HTC-Container Services’, is exclusief voorbehouden voor de inwendige reiniging van intermodale tankcontainers, die in de dépot worden afgezet.
De opdracht: diverse types tankcontainers moeten inwendig (semi)automatisch gereinigd worden met hogedruk tankwaskoppen. Doel daarbij is dat twee tankcontainers gelijktijdig gereinigd kunnen worden en dat, afhankelijk van het soort vervuiling en de mate van contaminatie, te kiezen is uit diverse wasprogramma’s (koud of warm water, aantal geactiveerde tankwaskoppen, vier verschillende reinigingsmiddelen, tijdsduur van het programma).
De resulterende configuratie is een installatie met twee wasbanen, elk met twee stelplaatsen voor containers en waarbij elke wasbaan vier spoelkoppen heeft. De bediening gebeurt via touchscreens. Twee dubbele hogedrukpompen hebben elk een debiet van 15.360 l/u en een werkdruk van 100 bar, frequentiegestuurd. Ook is er een volautomatische waterontharder (capaciteit 6 m³/u), acht automatisch in te stellen pneumatische doseerpompen, automatische stoomregelventielen, vacuümextractie, een automatisch spoelbare zandfilter, een stationaire hogedrukunit (capaciteit 6.000 l/u), en twaalf slanghaspels voor de diverse aftakpunten. Voor de operatoren zijn er harnassen met valbeveiliging.

KARCHER

KARCHER

+3233400711
+3233146443