naar top
Menu
Logo Print

Oplossing voor verpompen van bitumen

Tandwielpomp als alternatief voor monopomp
magazine

Aannemers van infrastructurele werkzaamheden zullen het kunnen beamen: bitumen is er alomtegenwoordig. Door de harde kooldeeltjes is het echter geen sinecure om het goedje schadeloos te verpompen. Bovendien kunnen er ook resten bitumen achterblijven in de pomp, ook al wordt er dan nagespoeld met heet water. Een aannemersbedrijf hanteerde hiervoor een monopomp, waarvan de stator elke 4 à 6 maanden noodgedwongen diende te worden vervangen. Als alternatief reikte het Nederlandse Promotec de Albany-tandwielpompen uit de serie AP en HD aan, type die speciaal werden ontwikkeld voor het verpompen van bitumen en bitumenemulsies. Ze zijn immers voorzien van een verwarmingsmantel en een intern overstortventiel, uitgerust met een beschermende afdekkap. De Albany tandwielpomp levert een capaciteit 15 m3/uur, bij een persdruk van 4,2 bar. De viscositeit van de bitumen varieert van 300-1200 mPa.S, het soortelijk gewicht bedraagt 1.190 kg/m3. Met deze pompen wist het aannemingsbedrijf een directe besparing te bekomen op zowel de onderhoudskosten als de operationele kosten door lager opgenomen vermogen.

PROMOTEC

PROMOTEC

2E LOSWAL 23
1216 BC HILVERSUM
+31356282280
\N
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

PromoTec B.V. levert een compleet programma aan industriële pompen, dempers en pompsystemen, daarin ondersteund door een eigen servicedienst.

PromoTec bestaat ruim 40 jaar en biedt een breed pakket industriële pompen met daarin vele werkingsprincipes zoals: (magneetgedreven) centrifugaalpompen, slangenpompen, membraanpompen, doseerpompen, tandwielpompen en hygiënische pompen en pulsatiedempers, alle verkrijgbaar in diverse materialen en geschikt voor zeer uiteenlopende toepassingen.

De meeste pompen in ons programma zijn lekvrij. In vele industrieën worden lekvrije pompen steeds meer ingezet uit oogpunt van veiligheid, kostenbesparing, toenemende milieueisen of wens voor langere standtijden.

Wij zijn thuis in verschillende branches, zoals de chemie, petrochemie, voeding, farma, industriële reiniging, carwash, biogas, op-en overslag, laboratoria, marine en offshore, en wij leveren aan vele machinebouwers.

PromoTec is met de meeste productlijnen al actief sinds het begin van de jaren zeventig en bezit een grondige kennis van de markt en de toepassingen. Kijkt u voor aanvullende informatie en een uitleg van de werkingsprincipes en toepassingen van de diverse pompen ook op onze site: www.promotec.nl en youtubekanaal

  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •