naar top
Menu
Logo Print

Cursussen pompen en kleppen

Tweedaagse opleidingen bij Deltares in Delft
magazine

Bij het ontwerp, gebruik en onderhoud van leidingsystemen voor vloeistoftransport is kennis van de hydraulische eigenschappen van het leidingsysteem met de daarin aanwezige componenten zoals pompen, kleppen en terugslagkleppen onontbeerlijk. Deze kennis vormt in belangrijke mate de basis voor een efficiƫnte, probleemloze en onderhoudsvriendelijke bedrijfsvoering van leidingsystemen. Daarom richt het Nederlandse kennisinstituut Deltares dit najaar nog twee tweedaagse opleidingen in in hun opleidingscentrum in Delft.

De eerste cursus gaat over pompen en pompenkelders en moet de deelnemers zoveel inzicht verschaffen dat zij in staat zijn om een hydraulisch verantwoorde pompkeuze te maken. De verschillende pomptypen komen aan bod met hun dynamisch gedrag en de interactie met het leidingsysteem. Deze cursus vindt plaats op donderdag 21 en vrijdag 22 september 2017. De kosten voor deelname bedragen 1.125 euro (excl. btw) per cursist.

De tweede cursus moet de deelnemers dan weer in staat stellen om een hydraulisch verantwoorde keuze te maken in het toe te passen type klep. Het accent in deze cursus ligt op de vloeistofmechanica. Er wordt dus vooraal aandacht besteed aan de stromingsverschijnselen; minder aan de constructie, aandrijving of besturing. Ook de interactie tussen de regelklep en het leidingsysteem waarin deze functioneert komt aan bod in deze opleiding, evenals het kiezen van de juiste terugslagklep op basis van stationair en instationair gedrag. Deze cursus vindt plaats op donderdag 5 en vrijdag 6 oktober 2017. Ook hiervoor bedragen de deelnamekosten 1.125 euro (excl. btw) per cursist.

Inschrijven kan tot drie weken voor de eerste cursusdag op de website www.deltares.nl/nl/academy.

(Foto: copyright Deltares)

DELTARES

DELTARES

+31883358529
-