23 mei 2019


VAKINFORMATIE OVER POMPTECHNIEKEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120px

Bespaar energie bij pompen

Ook in pompenland is energie-efficiëntie een hot topic. Toch blijkt niet iedereen daarvan wakker te liggen. In vele gevallen is de aankoopverantwoordelijke niet dezelfde persoon als de onderhoudsverantwoordelijke. Al te vaak gaat de keuze uit naar de goedkoopste oplossingen, veelal niet de meest energie-efficiënte systemen.

Bedrijven kijken beter verder dan de aankoopprijs en houden rekening met het energieverbruik en de onderhoudskosten over een langere periode. Zo bestaat er tegenwoordig apps om na te gaan of er iets schort aan de efficiëntie.

Het loont zeker de moeite om die slimme oplossingen eens te checken.

Gauthier Geldhof

Bladmanager

Extra nieuws

Slim innoveren via interactie met klant? Dat doe je zo!

Welke pomp-onderdelen laat je best monitoren?

BEWAAK JE MACHINEPARK VANOP AFSTAND

Teruglopende gespecialiseerde technische kennis over pompen en kleppen, een gebrek aan personeel, afgelegen installaties of geen eigen technische dienst meer: de redenen die bedrijven aanhalen om een systeem voor remote monitoring in te passen zijn zeer divers.
Volledig artikel lezen

GROTE UITDAGINGEN ONDER ÉÉN DAK

Rotterdam Ahoy was van 9 tot en met 11 april het epicentrum van de wereld van industrieel onderhoud. Duizenden onderhoudsprofessionals bezochten de vakbeurs voor industrieel onderhoud Maintenance NEXT.
Volledig artikel lezen

VOORSPEL HET ONDERHOUD VAN UW MACHINEPARK

Industrie 4.0, Big Data enz. hebben inmiddels ook het smeertechnisch onderhoud bereikt. En niet zonder reden. Het verzamelen van veel (big) data in verband met de conditie van het smeermiddel kan heel bruikbare informatie opleveren waarmee onderhoud efficiënter en goedkoper uit te voeren is.
Volledig artikel lezen

AUTOMATISCH SMEREN VERSUS HANDSMEREN

Dat goed smeertechnisch onderhoud cruciaal is voor de beschikbaarheid en optimale werking van een machine mag als bekend worden verondersteld. Toch blijkt uit de praktijk dat foutief smeren nog steeds een bron van storingen en falen is.
Volledig artikel lezen

SMEREN: EEN VAK OP ZICH

Onderzoek heeft uitgewezen dat, hoewel de meeste ondernemingen slechts 5% van hun onderhoudsbudget spenderen aan smeermiddelen en smering, circa 70% van de machinestoringen terug te voeren is tot smeringsgerelateerde issues.
Volledig artikel lezen

http://pumptechnics.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Slimme app meet mogelijke energiebesparingen bij pomp

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be