Online magazines

14 oktober 2020 Vakinformatie over pomptechnieken

Good vibrations

 

Er was een tijd dat trillingen een bijkomstigheid waren in de industrie. Machines die hun werk deden, behoefden geen aandacht, zolang het goed ging. Trillingen waren hoogstens een negatief randfenomeen, iets wat erbij genomen werd. Maar stilaan werd efficiëntie de norm, machinestilstand kon niet meer.

 

Compensatoren kunnen ongewenste bewegingen opvangen, en bedrijven zo helpen om maintenancetijd en -kosten te besparen; terwijl trillingsanalyse een handig hulpmiddel kan zijn om eventuele problemen vroegtijdig vast te stellen.

Gauthier Geldhof
Bladmanager PumpTechnics

 

Het productportfolio van KSB voor de levensmiddelenindustrie is breed en technisch efficiënt. Het weerspiegelt bijzondere aandacht voor het ontwerp en de betrouwbaarheid van de hygiënische producten en processen van de klanten.
Industriële fittingen en afsluiters zijn onmisbaar voor tal van industriële activiteiten. Ze verbinden industriële processen, regelen stromen of scheiden verschillende media zoals water, gas of olie van elkaar. Op VALVE WORLD EXPO zal het hele scala aan producten en toepassingen - van de kleinste kleppen tot industriële afsluiters met een gewicht van enkele tonnen - gepresenteerd staan in beurshallen 1, 2 en 3 in Düsseldorf van 1 tot 3 december.
Er was een tijd dat trillingen een bijkomstigheid waren in de industrie. Machines die hun werk deden, behoefden geen aandacht, zolang het goed ging. Trillingen waren hoogstens een negatief randfenomeen, iets wat erbij genomen werd. Maar stilaan werd efficiëntie de norm, machinestilstand kon niet meer. Daarom wordt er preventief opgetreden. Trillingsanalyse kan hierbij een zeer interessante hulp zijn, als die tenminste goed toegepast wordt.
Wanneer de keuze en/of installatie van pompen onvoldoende wordt afgestemd op de aangrenzende installaties, kan dat op termijn leiden tot heel wat maintenancekosten. Compensatoren vangen ongewenste bewegingen op en helpen bedrijven zo flink wat maintenancetijd en -kosten te besparen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Pumptechnics 

Pumptechnics maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.